Wijngaard De Amsteltuin

In 2006 hebben Jan Schake en Tieke Roosen wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen gestart. Bovendien hebben zij besloten om het plezier wat zij er zelf aan beleven te delen met verschillende doelgroepen. Zo wordt het met een grote wijngaard mogelijk om dagbesteding voor een aantal mensen met een (tijdelijke) beperking te realiseren. Niet in de laatste plaats willen zij met het opzetten van een wijngaard plezier bieden aan vele mensen die anders alleen op vakantie de sfeer kunnen opsnuiven van een wijngaard. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe wijnbouw plaatsvindt en de productie van wijn tot stand komt. De wijngaard is onderdeel van een recreatiegebied aan Langs de Akker in Amstelveen. Dit en nog vele recreatiegebieden in Amstelland worden beheerd door Groengebied Amstelland.

Breed scala

De prachtige faciliteiten op het terrein, zoals het stijlvolle ontvangstgebouw, de verschillende zalen en zomers terras, bieden volop ruimte voor partijen, workshops,proeverijen, vergaderingen en trouwerijen.

Kunst neemt een belangrijke plaats in in de vorm van (tijdelijke) exposities.

Amsterdam wines

Een goed bewaard geheim in Amsterdam.
Een variëteit aan heerlijke ‘Cool Climate’ wijnen.
Bekroonde wijnen op diverse proeverijen.
Nu ook beschikbaar voor bezoekers aan de Metropool Amsterdam.
Gemaakt op 20 minuten van het centrum van Amsterdam
Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen
Uitstekend bereikbaar met de Greenline-bus vanaf medio 2017
Elke 30 minuten een bus

Amsterdam wine
Amsteltuin

Evenementen en vergaderingen

Tientallen keren per jaar verzorgen wij feesten en bedrijfsuitjes.
U wordt samen met uw families,  vrienden, personeel of relaties  volledig verzorgd door ons deskundig en vriendelijk personeel. Wij werken samen met  voortreffelijke cateraars, waardoor uw gasten ook voorzien worden van  kwalitatief hoogwaardige buffetten, barbecues, diners, lunches, high teas of hapjes.
Deze uitstekende kwaliteit wordt u gebonden in een landelijke sfeer en omgeving die  u en uw gasten nog lang zullen herinneren.

Ook is het mogelijk om een rondleiding en kleine proeverij van de wijnen van de Amsteltuin te reserveren.
Een van de hoogtepunten in het jaar zijn de diners in de wijngaard. Fantastisch eten, heerlijke wijnen, vette verhalen en nieuwe ontmoetingen.

Met andere woorden:  een geheel nieuwe ervaring staat voor u klaar.

Dagcentrum

4 dagen per week wordt dagbesteding verzorgd voor oudere vergeetachtigen of licht dementerenden die op zoek zijn naar een inspirerende omgeving. Hun mantelzorgers worden nadrukkelijk betrokken bij het programma en zijn van harte uitgenodigd in meer of mindere mate te participeren in de activiteiten.

Kenmerkend voor de werkwijze van de Amsteltuin is dat zaken worden geboden die de geest prikkelen en aanzetten tot activiteit. Zowel geestelijke als lichamelijke activiteiten worden geboden die passen bij de individuele mogelijkheden. De gemeenschappelijke momenten zijn een geweldige stimulans voor de geest en zorgen voor plezier en gezelligheid. De onderlinge steun die men elkaar biedt is vaak een streling voor het oog.

Als het weer het even toelaat wordt er gezamenlijk gewandeld of buiten op het terras gezeten. Een enkeling draagt zijn steentje bij door wat te harken of te schoffelen.
De geest wordt tenslotte cognitief gestimuleerd door verhalen, muziek en cursussen.
Hoogtepunt van de dag is de lunch die met elkaar wordt bereid en waar vervolgens uitgebreid van wordt genoten. Zo gauw het weer het toelaat wordt buiten geluncht.