Wijndomein Hof van Twente | Neerlands Wijnmakerij

Neerlands wijnmakerij is een van de grootste wijngaarden van Nederland, opgericht door Roelof en Ilse Visscher. Deze Nederlande wijngaard produceert de wijnen voor ongeveer 35 kleinere wijngaarden, voornamelijk in het oosten van het land. De meeste van deze wijngaarden hebben hun eigen wijnen, maar we produceren samen ook THE DUTCH, een coöperatieve wijn. Deze Nederlandse wijn is herkenbaar aan het echte Nederlandse label. The druivensoorten voor deze wijnen zijn ziektebestendig en vroegrijpend.

Internationale erkenning

De eerste 7.500 druivenstokken gingen in 2000 de grond in, waarna enige tijd later onze wijnkelder, de wijnmakerij en ons proeflokaal zijn gebouwd. De eerste resultaten, onze wijnen ’t Nieuwland rood 2002 en ’t Nieuwland wit 2002, vielen in 2004 prompt in de prijzen bij de eerste officiële Nederlandse wijnkeuring. Neerlands wijnmakerij staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen grond. Op de Austrian Wine Challenge Vienna, afgekort AWC Vienna, worden de Twentse wijnen ook regelmatig bekroond.

Met een totaaloppervlakte van 5.5 hectare, verdeeld over drie locaties, biedt Neerlands wijnmakerij vanuit het mooie Twentse landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking en geslaagde kruisingen vormen de basis voor onze kwalitatief hoogstaande wijn. Deze kwaliteit is te danken aan onze druivensoorten.

De Regent is een nieuwe blauwe druivensoort, die resulteert in een donkerrode, taninerijke, volle wijn. De Johanniter is een veelbelovende witte druivensoort met een fris en fruitig effect. De Riesèl is een kruising, die fijne zuren aan de wijn geeft. ’t Nieuwland Wit wordt gemaakt van deze druif in combinatie met Solaris. Solaris is een resistente druif die erg rijp wordt in het koelere klimaat. De druif heeft een wat bloemig karakter. Van de Solaris druif is er in 2008 voor het eerst een desertwijn gemaakt.

Verder brengt de Wijngaard Hof van Twente Pinotin, een Cabernet Sauvignon kruising van, Safira, Rondo, Muskat Blue en Palatina.

Wijngaard Hof van Twente verzorgt op afspraak interessante rondleidingen met wijnproeverijen, waarbij verteld wordt over de wijnbouw en het wijnmaakproces. In de gezellige Sueterie kunt u genieten van de wijnen in combinatie met lekkernijen.